Nog één jeugdspeler Ajax verdacht van mishandeling agent

Jeugdcomplex De Toekomst van Ajax. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Van de drie jeugdspelers van Ajax die gisteren werden aangehouden is er na onderzoek nog één verdacht van het mishandelen van een agent in burger. Het gaat om een man van 18 jaar, zo meldt een woordvoerder van de politie aan het ANP. Hij moet zich verantwoorden voor de rechter.

De andere twee spelers - mannen van 18 en 19 jaar oud - zijn geen verdachten meer in de zaak, aldus de zegsman Ook liet de politie weten dat alle drie jeugdspelers vandaag zijn vrijgelaten. Ajax stelde maakte eerder vandaag al bekend de mishandeling van de agent te onderzoeken.

‘Hele ernstige zaak’

De Amsterdamse voetbalclub zegt in een reactie op de website de betrokken spelers in de tussentijd geen voetbalactiviteiten voor de club te laten verrichten. De club is bezig om uit te zoeken wat er precies gebeurd is en wie er bij betrokken waren. Een woordvoerder van Ajax zegt dat de club het “een hele ernstige zaak vindt”.

Het drietal werd gisteravond opgepakt na een oproep via Burgernet, kort nadat zij er vandoor waren gegaan in een auto. De groep had even daarvoor een woordenwisseling gehad met de agente, die op het moment van de mishandeling niet in functie was. Vervolgens werd de agente op de grond geduwd en liep ze schouderletsel op.

Er is contact geweest tussen de politie en Ajax, maar beide partijen willen nog geen uitspraken doen over de identiteit van de verdachten.

    • Sam de Voogt