Directie garandeert behoud van banen

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM zal geen banen overhevelen van het KLM-kantoor in Amstelveen naar de hoofdvestiging in Parijs. Topman Alexandre de Juniac heeft daarover gisteren garanties afgegeven tijdens een gesprek met staatssecretaris Wilma Mansveld (Luchtvaart, PvdA). De Juniac heeft daarnaast garanties gegeven aan de Nederlandse overheid over het internationale netwerk van bestemmingen van KLM en de positie van Schiphol als luchtvaartknooppunt. „Dat is belangrijk voor Nederland, het gaat om banen”, aldus Mansveld. Daarnaast heeft De Juniac bevestigd dat KLM de eigen kas mag blijven beheren. Aan de nieuwe afspraken is geen termijn gesteld. Het bedrijf deed de laatste tijd voorstellen om meer kantoorafdelingen te centraliseren in Parijs. KLM-directeur Pieter Elbers was daar op tegen. Volgens Elbers valt de echte winst te halen uit een betere en efficiëntere aanpak van de dagelijkse bedrijfsvoering, niet in het aantal kantoorfuncties.