Zo slecht zie je ze zelden

Zo potsierlijk als The Boy Next Door worden ze niet veel meer gemaakt. De film is een sterrenvehikel voor Jennifer Lopez, die de film ook produceerde. Omdat haar man overspel pleegde, overweegt literatuurlerares Claire tot verdriet van zoon Kevin een echtscheiding. Gelukkig vormt Noah, de knappe nieuwe buurjongen, een goede afleiding van haar sores. Regisseur Rob Cohen introduceert Noah (Ryan Guzman) middels een close-up van zijn bovenarmen; genoeg spierballenvertoon om Claire ogenblikkelijk in katzwijm te laten vallen. Wat volgt is een poging tot broeierige erotica. Claire gluurt ’s avonds door de vitrage naar een naakte Noah, hij geeft haar complimentjes terwijl zijn blik gericht is op haar bovenlijf. In een zwak moment laat ze zich door hem verleiden, het begin van veel ellende. Als Claire hem afwijst („It was a big mistake”), ontpopt Noah zich tot de mannelijke variant van Glenn Close in Fatal Attraction: een eersteklas psychopaat die Claire en haar gezin terroriseert. The Boy Next Door zit vol onbedoeld lachwekkende scènes. De astmatische en allergische Kevin transformeert in een ommezwaai tot een echte man die zijn moeder beschermt. Ook bekrachtigt de film het idee dat echtscheiding een onoverkomelijk obstakel vormt voor de vorming van een stabiele familie – overspel of geen overspel.

    • André Waardenburg