Lease je? Grote kans dat je dit merk rijdt

1899-12-30 00:00:00 epa00149986 (FILES) Picture dated 24 February 2004 shows a Volkswagen employee placing a VW logo on the front of a Golf-V car at the German car maker©s factory in Wolfsburg, Germany. Volkswagen will present its 2003 business figures on Tuesday, 09 March 2003. EPA/HOLGER HOLLEMANN Foto EPA

Hij eindigt steevast in de bovenste regionen van het dubieuze lijstje van meest gestolen auto’s: Das Auto, oftewel Volkswagen. Personenauto’s én bestelbusjes, dieven zijn er dol op.

Gelukkig is er ook leuker nieuws te melden voor het Duitse automerk, dat vandaag zijn jaarlijkse conferentie houdt, waar het ook op een hip media-event het jaarverslag presenteert. Volkswagen voert namelijk nog een aantal lijstjes aan, en wordt daar waarschijnlijk een stuk vrolijker van.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Aumacon blijkt dat de Volkswagen het meest geliefde merk is onder lease-rijders. Vooral de Golf en Passat doen het goed. De totale Nederlandse lease-markt is in vergelijking met een jaar geleden bovendien met ongeveer 4 procent gegroeid.

Ook in de verkoopcijfers

Daar blijft het niet bij, ook in de reguliere verkoop verslaat het Duitse bedrijf de concurrentie.

Misschien dat de bestelautomarkt dan een ander beeld laat zien? Nee dus. Ook hier is deutsche Gründlichkeit overduidelijk in trek.

    • Erik van Gameren