Tennissen tegen Federer? Eitje, dacht deze ‘Baby Fed’

Roger Federer speelde dinsdagavond een demonstratiepartijtje tegen Grigor Dimotrov in Madison Square Garden. De mannen maakten er een mooie schouwspel van voor het Amerikaanse publiek, maar de show werd gestolen door een jochie dat even een balletje mocht slaan tegenover de Zwitserse grootmeester.

Het jongetje staat klaar om de service van Roger Federer te retourneren. Foto screenshot YouTube

Roger Federer speelde dinsdagavond een demonstratiepartijtje tegen Grigor Dimotrov in Madison Square Garden in New York. De mannen maakten er een mooie schouwspel van voor het Amerikaanse publiek, maar de show werd gestolen door een jochie dat even een balletje mocht slaan tegenover de Zwitserse grootmeester. Die kans greep het jongetje met beide handen aan.

De twee proftennissers waren al bezig aan de derde set (stand: 2-6, 6-1, 3-2 in het voordeel van Federer) toen er in plaats van Dimitrov een jongetje aan de baseline verscheen. De jongen retourneert de service van de huidige nummer twee van de wereld en een rally volgt. Dan besluit Federer naar het net te komen:

Prompt krijgt het jongetje in Amerikaanse media de naam ‘Baby Fed’, een naam die toevalligerwijs ook vaak is toegeschreven aan Dimotrov vanwege de overeenkomsten in de speelstijl van de twee topsporters. Ze laten gedurende de wedstrijd het publiek alle trucs uit het boekje zien:
https://www.youtube.com/watch?v=fYfnYIKab6s&t=36

Uieindelijk wint Dimitrov de partij met 7-5 in de derde set. Het keerpunt van de wedstrijd volgens Federer? De lob van zijn piepjonge tegenstander.

Meer hoogtepunten uit de wedstrijd tussen Federer en Dimitrov:
https://www.youtube.com/watch?v=9S1vkQ_rhQU

Demonstratiepartijen zijn altijd een ‘tikje anders’

Demonstratiepartijen zijn er (vooral) ter vermaak van het publiek en dus grijpen tennissers vaker de kans de toeschouwers bij de wedstrijd te betrekken. Hier voeren Rafael Nadal en Juan Del Potro een showtje op met komiek Ben Stiller en een meisje:
https://www.youtube.com/watch?v=DYAP0Jve_eU&t=103

En tijdens een wedstrijd tussen Federer en Jo-Wilfried Tsonga in Colombia spelen de atleten niet met het publiek, maar bespelen ze het.
https://www.youtube.com/watch?v=jNwXsTJddVo

    • Sam de Voogt