Politieagenten beschoten bij protest in Ferguson

Bij protesten in Ferguson zijn twee agenten neergeschoten buiten een politiebureau. De schoten werden gelost toen de politie betogers die naar het bureau waren gekomen probeerde tegen te houden, meldt de lokale krant The St. Louis Post-Dispatch.

Betogers blokkeren de toegang voor een politieauto. Foto Reuters / Kate

Bij protesten in Ferguson zijn twee agenten neergeschoten buiten een politiebureau. De schoten werden gelost toen de politie betogers die naar het bureau waren gekomen probeerde tegen te houden, heeft de politie bevestigd na berichtgeving van The St. Louis Post-Dispatch.

Twitter avatar ABCNews24 ABC News 24 #BREAKING: Two police officers reportedly shot during protest outside police department in #Ferguson, Missouri http://t.co/HwkSuyi18H

Het is nog onduidelijk of de agenten ook werkten voor de politie in de voorstad van St. Louis, Missouri. Ook is onbekend hoe ernstig de verwondingen zijn. Een bron zou tegen de lokale krant hebben gezegd dat de agenten buiten levensgevaar zijn.

Twitter avatar vanveeelen Arjen van Veelen Twee agenten beschoten, waarvan een in gezicht, zegt getuige #Ferguson

Raciaal vooringenomen

Het stadsbestuur in Ferguson maakte gisteren bekend dat de chef van het politiekorps in Ferguson, Thomas Jackson, opstapt. Hij treedt volgende week terug naar aanleiding van een federaal onderzoeksrapport over raciale vooringenomenheid bij het politiekorps.

Jackson en het politiekorps kwamen in opspraak nadat de blanke agent Darren Wilson in augustus vorig jaar de ongewapende zwarte tiener Michael Brown doodschoot. Het Amerikaanse ministerie van Justitie stelde na dat incident een onderzoek in. Uit dat rapport bleek dat agenten in Ferguson stelselmatig stereotyperen en raciaal vooringenomen zijn. In de onderzochte periode was 93 procent van de arrestanten zwart en is buitensporig geweld gebruikt bij arrestaties.

In totaal zijn nu twee agenten, een rechter, een rechtbankmedewerker, de politiechef en een gemeentesecretaris weggestuurd of opgestapt.

    • Laura Klompenhouwer