Nog een keer Let it Go, Disney kondigt Frozen 2 aan

Elsa uit hitfilm Frozen. Foto AP / Disney

Na het succes van Frozen kon het natuurlijk niet anders, Disney komt met een vervolg op de meest winstgevende animatiefilm ooit. Goed nieuws voor de fans die geen genoegen te nemen met het korte Frozen Fever dat morgen uitkomt.

Frozen Fever is een voorfilm bij de première van Cinderella morgen:

Is Frozen te overtreffen?

Disney maakte het nieuws vanavond bekend dat Elsa, Kristoff en Olaf terugkeren voor de voorlopig weinig originele genaamde Frozen 2. Of de film, waarvan de premièredatum nog onbekend is, het succes van zijn voorganger gaat evenaren, is moeilijk te zeggen. Frozen haalde wereldwijd 1,3 miljard dollar op en won onder andere twee Oscars, twee Grammy’s, een Golden Globe, een dikke hit met Let it Go en haalde nog veel meer inkomsten aan merchandise binnen.

Om Frozen te overtreffen zal Disney nog meer uit de kast moeten trekken. Want er kijken dit keer miljoenen verwachtingsvolle fans mee.

Let it Go van Idina Menzel

Niet hoeven wachten op de kus van een prins

Maar naast dat Frozen een grote hit was voor Disney was de film ook erg populair (bij vrouwen) vanwege het onorthodoxe verhaal. De keuze voor een plot waarin het belangrijkste deel eens niet bestond uit het najagen van een prins, was verfrissend. Of zoals Herien Wensink het in december beschreef in NRC Handelsblad:

In de Disneyhistorie is dat een revolutie; niet de romantische liefde zegeviert, maar die tussen twee zusjes. Passief werd actief: in plaats van honderd jaar liggen wachten tot een man haar eens kust, neemt nu de heldin het initiatief, en redt zo het koninkrijk, haar zus en zichzelf. En met hen redde Frozen de toekomst van Disney. Eind goed, al goed.

Opnieuw kassa voor Disney?

Behalve kippenvel en hartkloppingen bij fans, maakten ook de aandelen van Disney en speelgoedmaker Mattel vanavond een sprongetje. Na de bekendmaking van Frozen 2 stegen deze respectievelijk 4 en 5 procent, meldt de BBC.

Morgen is Frozen Fever te zien in de Amerikaanse bioscoop als voorfilmpje van Cinderella. In deze zeven minuten durende aflevering tussen Frozen 1 en 2, komen de hoofdrolspelers van de film terug voor een verjaardagsfeest. Verwacht wordt dat de kaartverkoop van Cinderella, met onder andere Cate Blanchett en Helena Bonham Carter in de hoofdrol, door Frozen Fever wordt gestimuleerd.

Wordt het nummer Making Today a Perfect Day uit Frozen Fever ook zo’n hit als Let it Go?

    • Hans Klis