Na domme handsbal groeit Silva uit tot de grote held van PSG

Na een vermakelijk gelijkspel tegen Chelsea staat Paris Saint-Germain in de kwartfinales. Bayern verpletterde Sjachtar.

Het was zo’n duel waarin alles zat: fraaie doelpunten, bizarre wendingen, een rode kaart en kleine oorlogen tussen grote spelers. Chelsea tegen Paris Saint-Germain was een spektakelstuk en eindigde in een verlenging waarin de thuisclub bezweek na een fataal uitdoelpunt (2-2).

Die verlenging was nodig doordat het na 90 minuten 1-1 stond – dezelfde score als in het eerste duel in Parijs.

Hoofdrolspeler in de toegift was Thiago Silva van PSG. Eerst maakte de aanvoerder dom hands waarna Eden Hazard Chelsea opnieuw op voorsprong kon schieten vanaf de stip. Niet veel later kopte Silva prachtig de gelijkmaker binnen. Een dubbel tellend doelpunt, dat PSG naar de kwartfinales van de Champions League leidde.

En dat met tien man. Al na een half uur had de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers aanvaller Zlatan Ibrahimovic met rood van het veld gestuurd. Zeker, de tackle was fors, maar uitsluiting leek een te zware straf. Dat vond de ster van PSG ook. „Ik wist niet of ik moest huilen of dat ik moest lachen. Toen ik de rode kaart zag dacht ik: hij weet niet wat hij doet.”

De Zweedse vedette kreeg steun van José Mourinho, coach van Chelsea. „Ik hoop dat de UEFA de fout kan beperken en hem laat spelen in de kwartfinale.” Wéér een sneer aan het adres van Kuipers, die gisteren zwaar op de proef werd gesteld. Ook door de continue provocaties tussen David Luiz en Diego Costa, die beiden een gele kaart kregen.

PSG-speler Luiz had tegelijk ook een glansrol. Toen Chelsea de wedstrijd leek te winnen door een laat doelpunt van Gary Cahill, sleepte Luiz er op het nippertje nog een verlenging uit met een komeet van een kopbal. Gevolgd door het indrukwekkende slot.

Ook Bayern München plaatste zich voor de kwartfinales. Al was dat amper een strijd. Na de eerdere 0-0 walste Bayern thuis over Sjachtar Donetsk heen: 7-0. Arjen Robben viel uit met hamstringklachten.