Koudere lucht

De komende dagen verliest de zon steeds meer terrein. Bovendien gaat de temperatuur naar beneden. Op de weerkaarten verandert er niet eens zo veel. Hogedrukgebieden blijven bepalend voor het weer. Morgen stroomt er geleidelijk wat koudere lucht binnen. Aanvankelijk is het op veel plaatsen nog redelijk zonnig. Overdag komt er vanuit het oosten geleidelijk meer bewolking opzetten. Het blijft overal droog. Bij een matige tot vrij krachtige oostenwind voelt het een tikje schraal aan. De maximumtemperatuur varieert van 6 in het noordoosten tot 10 graden in de zuidelijke provincies. In het weekend hebben wolkenvelden de overhand. Zondag is bovendien een spatje regen mogelijk. Met een matige oostenwind wordt het hooguit 8 graden. Na het weekend keert de zon terug en wordt het zachter.