Iraakse troepen rukken op in olierijk Tikrit

Foto AFP

Iraakse troepen hebben gisteren een deel van de olierijke stad Tikrit heroverd op strijders van Islamitische Staat. De hoogste Amerikaanse generaal, Martin Dempsey, zei gisteravond dat „er geen twijfel is” dat het Iraakse leger erin zal slagen de moslimextremisten uit de stad te verdrijven. Persbureau AP meldde dat Irakese soldaten en shi’itische milities er gisterochtend in slaagden een aantal noordelijke wijken van de stad binnen te dringen. Ooggetuigen maakten melding van explosies, rookwolken en hevige schotenwisselingen. Militanten van IS zouden de wijk Qadisiyya, waar de laatste weken hevig gevochten werd, zijn ontvlucht. Gisteravond zouden het Iraakse leger en zijn bondgenoten Tikrit ook vanuit het zuiden zijn binnengedrongen.

    • NRC