Max op de racebaan, Giedo vecht in rechtbank

Foto’s MAL FAIRCLOUGH / AFP en Frits van eldik

Terwijl het zeventienjarige racetalent Max Verstappen (boven) zich in Melbourne voorbereidt op zijn debuut in de Formule 1, vecht die andere Nederlandse coureur Giedo van der Garde (onder) in de rechtbank voor een plekje in een bolide. Van der Garde won vandaag in Australië het hoger beroep tegen Formule 1-team Sauber. Dat betekent dat de Zwitserse renstal hem dit weekend moet laten rijden in de eerste race van het jaar, bij de GP van Australië. Van der Garde haalde gisteren ook al zijn gelijk in het kort geding. Vorig jaar was hij test- en reserverijder bij de ploeg, in zijn contract was opgenomen dat hij in 2015 een van de vaste rijders zou worden. Tot zijn verbazing legde het team voor dit seizoen twee andere coureurs vast: de Zweed Marcus Ericsson en de Braziliaan Felipe Nasr. Wat Sauber nu gaat doen is nog onduidelijk.

NRC Weekend