Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Huisartsen zijn boos over de macht van zorgverzekeraars. Zo boos dat ze nu een manifest publiceren waarmee zijn hun woede laten blijken. Dat zit zo.

Volkswagen houdt vandaag zijn jaarlijkse dag voor investeerders en die kunnen blij zijn. Het bedrijf uit Wolfsburg is de grootste autoproducent van Europa. Wat dat in Nederland betekent zie je hier.

De grootste horlogemaker ter wereld presenteert vandaag het jaarverslag. Swatch is goed voor een jaaromzet van meer dan 7 miljard euro, maar moet zich zorgen maken. En niet alleen vanwege de Apple Watch.

Poldernieuws

Een kennelijk principiële topman van de Rabobank is het niet eens met zijn bestuur. En stapt dus op, meldt de Volkskrant.

In Trouw de vraag of een dominee kan worden ontslagen omdat hij het bestaan van Jezus ontkent.

Ze heten turbo’s en deze zeer riskante beleggingsproducten zijn nog altijd gewoon beschikbaar, volgens het FD.

While you were sleeping… in the US

Het gevecht waar elke boksfan van droom komt eraan, bericht CBS. De bedragen zijn duizelingwekkend.

Eindelijk eens iemand die het meent als hij zegt meer tijd met het gezin te willen doorbrengen. ABC over een topman die middenin zijn midlifecrisis opstapt.

De New York Times denkt dat de supertransparante groepsapp Slack echt kan bijdragen aan het einde van e-mail.

While you were sleeping… in Asia

Het Chinese Alibaba ziet een mooie toekomst weggelegd voor het Amerikaanse Snapchat en investeert er 200 miljoen dollar in, meldt de Financial Times.

Aziatische cruiseschepen vervoeren rijke toeristen, maar ze zijn te vervuilend vinden Australiërs. Dat meldt The Wall Street Journal.

Aziaten willen vers en onbespoten eten. Dat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, aldus de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q