Daar vaart een kwart miljard: dit zijn de duurste schepen ter wereld

Foto flickr.com/kullez

“Boeiend voor iedere watersporter!”, vinden ze zelf. Vandaag begint de zestigste HISWA in de Amsterdamse RAI, de beurs voor het nieuwe watersportseizoen. Tijd voor polo’s, truien over schouders en bootschoenen dus. En natuurlijk boten, accessoires, nieuwe uitvindingen én awards.

Awards voor de mooiste zelfgebouwde boot bijvoorbeeld, zoals deze. Of dit soort jachten:

Dat is echter niets vergeleken met de duurste jachten ter wereld. Dit jaar werden al 49 superjachten verkocht voor een totaal van 309 miljoen euro. Maar sommigen geven dat bedrag in één keer uit aan een boot. Website Wealth-X maakte een lijst met de allerduurste boten. Met een opvallende aanwezigheid voor booteigenaars van het Arabisch Schiereiland (zes van de tien) en een ‘winnaar’ die ver boven de rest uitsteekt met een schip dat een miljard dollar (930 miljoen euro) waard is.

Ook een bootje kopen? Kan op de HISWA. Of voor de rijkeren onder ons: hier.

Geen zeebenen? Stop je geld in stenen: Dit zijn de 25 duurste straten ter wereld

    • Anouk van Kampen