Wolf weer terug in Duitsland

De wolf heeft weer de grens overgestoken en zou weer terug in Duitsland zijn.
De wolf heeft weer de grens overgestoken en zou weer terug in Duitsland zijn. Foto ANP / Jan van der Aa

De wolf die sinds vorige week in Nederland verbleef, is volgens de provincies Groningen en Drenthe weer terug naar Duitsland gegaan. De provincies baseren zich op berichten uit Duitsland dat de jonge wolf daar is gezien.

Daar de wolf nu over de grens is, betekent dat dit Duitsland de tocht van de wolf verder zal volgen. De provincies zeggen niettemin de ontwikkelingen rond de wolf te blijven volgen omdat het dier zich in korte tijd “over grote afstanden” kan verplaatsen en daarbij vanzelfsprekend niet op landsgrenzen let.

De wolf dook zaterdag in Nederland op. Hij werd gefotografeerd langs de N381 ter hoogte van Noord-Sleen, bij Emmen in Drenthe. Het dier was vanuit Duitsland de grens overgestoken. Het was na jaren van vermeende signalementen voor het eerst in 150 jaar dat de dierensoort in het wild in ons land voorkwam.

De wolf dook van het weekend op in woonwijken en vlakbij winkels in de Groningse plaatsen Kropswolde en in Hoogezand. Omdat steeds meer mensen de wolf proberen te fotograferen en te filmen, overwoog de provincie Groningen om de wolf te verdoven als het dier zich weer te dicht zou wagen bij bewoonde gebieden.

    • Anouk Eigenraam