Zoon Bouterse voor zestien jaar de cel in

Dino Bouterse, de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, moet ruim zestien jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in New York bepaald. Bouterse kreeg 195 maanden celstraf voor het steunen van de terreurorganisatie Hezbollah en het smokkelen van heroïne en wapens. De zoon van de Surinaamse president gaf al in augustus toe dat hij probeerde Hezbollah te helpen bij het beramen van aanslagen door strijders naar Suriname te laten komen. Hezbollah staat in Amerika op de lijst van terreurorganisaties. Ook gaf hij toe te hebben geholpen bij het invoeren van cocaïne in de Verenigde Staten. Deze gedeeltelijke schuldbekentenis deed hij in ruil voor strafvermindering. Uiteindelijk is er een deal gesloten tussen de verdachte en het Openbaar Ministerie in New York.

    • NRC