‘Verdachte moord Nemtsov bekende door marteling’

Zaoer Dadajev wordt door de politie afgevoerd AP / Ivan Sekretarev

De hoofdverdachte van de moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov heeft bekend na mogelijk te zijn gemarteld. Dat heeft een lid van de Adviesraad voor Mensenrechten van het Kremlin vandaag gezegd tegen persbureau AFP.

Andrej Baboesjkin bezocht de verdachte Zaoer Dadajev gisteren in de cel. “Er is reden om aan te nemen dat Dadajev door foltering heeft bekend”, aldus Baboesjkin. Hij zei “veel verwondingen” op het lichaam van de Russische Tsjetsjeen te hebben gezien. Dadajev zei eerder te zijn geslagen in de gevangenis.

Boris Nemtsov werd op 27 februari vlak bij het Kremlin doodgeschoten. Afgelopen weekend zou Dadajev zijn betrokkenheid bij de moord hebben toegegeven. Later ontkende hij echter iets met de dood van Nemtsov te maken te hebben. Alle gearresteerde verdachten komen uit de noordelijke Kaukasus.

    • Casper van der Veen