Top Gear-presentator Clarkson geschorst

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson is vanwege een ruzie met een producer door de BBC geschorst. De omroep laat weten dat komend weekend geen aflevering van Top Gear uitgezonden zal worden. Eerder al zei de BBC dat Clarkson eruit zou vliegen als hij nog één racistische opmerking zou maken. Clarkson is al vaker in de problemen gekomen door zijn uitspraken. Eerder werd een onderzoek gedaan naar racistische grappen. Zo noemde hij Mexicanen in 2011 lui en dom. Ook gebruikte hij het woord slope (spleetoog), vergeleek hij Japanse auto’s met misvormde mensen en Mexicaans eten met kots. Toen hij zei dat stakers neergeschoten zouden moeten worden, ontving de BBC meer dan 31.000 klachten. Ook zou hij het woord nigger hebben gebruikt in een niet uitgezonden fragment.

    • NRC