Oplaadtas – nooit meer naar kantoor

Trein, koffietent, het Scheveningse strand: werken kun je overal. Een moderne werkplek heeft alleen internet en ruimte om je laptop open te klappen. Maar vroeg of laat stel je de vraag: is hier een stopcontact dat ik even mag gebruiken?

Wie geen gezeur wil met lege batterijen gaat naar kantoor. Of koopt de Phorce Pro. The world is your office, luidt de slogan van deze tas. Net als andere werktassen biedt hij ruimte voor een laptop, tablet en broodtrommel, maar hij kan ook apparaten opladen. Het kantoor heeft geen bestaansrecht meer.

Op de bodem van het middenvak van de tas zit een balk, de accu. Met vijf aansluitingen: een om de accu op te laden, een voor een laptop en drie usb-ingangen.

Met een opgeladen Phorce Pro kun je een iPhone 5 elf keer opladen, een iPad twee keer en een lege 15” Dell-laptop kun je voor 85 procent vullen. De tas laadt overigens niet alleen Dell-computers op, er zit een scala aan stekkertjes bij.

Zoals bij elk smart ding hoort bij de Phorce Pro een app. Die houdt je op de hoogte van het wel en wee van je tas, via bluetooth. Hij geeft – natuurlijk – aan hoe vol de accu nog is.

Naast de Pro is er ook een Phorce Freedom. Daarmee kun je alleen usb-apparaten opladen. De Freedom heeft geen bijbehorende app, maar is wel handzamer en goedkoper.

De Phorce Pro kun je op drie manieren dragen: in de hand, aan de schouder en op de rug. Al staat een volle, vierkante tas op je rug niet heel charmant. Dat kan ook aan de rode kleur van de geteste tas hebben gelegen – hij is er gelukkig ook in het zwart. De tas is stevig, waterdicht en handig. Maar wel duur. Eén bal aftrek voor de prijs.

    • Laura Wismans