Move over, selfiestick

Eerst moesten we wennen aan de selfie. Vervolgens kwam er die vreemde selfiestok bij. En nu is er de Podo: een piepkleine, kleurige camera die je eindeloos vaak aan de muur kunt plakken en weer kunt weghalen. Hij werkt draadloos en op wifi, en maakt met behulp van een app (Android & iOS) een verbinding met je smartphone. Dus elke keer als je een foto wil maken, plak je de Podo ergens op de muur. Hoeft niet keurig recht, hij kan zichzelf corrigeren. Op je smartphone zie je dan de preview van de foto (of film, of timelapse), je neemt een foto en de foto wordt van de Podo naar je telefoon getransporteerd. Er zit ook een flits in. Je kunt ’m op de muur, ramen en alle andere gladde oppervlaktes plakken, en er zit een magneet in. Het enige minpuntje: hij is vrij prijzig voor je selfies, want je betaalt 83 euro, plus verzendkosten. En toch is-ie razend populair: binnen zestien uur was het bedrag van 50.000 dollar al binnen om ’m te kunnen

produceren.

    • Charlotte van ’t Wout