Minimaal 41 doden door busongeluk in Tanzania

Verkeer op een weg in Tanzania nabij de berg Kilimanjaro. Foto EPA/Gernot Hensel

Minimaal 41 mensen zijn omgekomen bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen op een weg in de centraal gelegen stad Iringa in Tanzania. Dat heeft de plaatselijke politie bekend gemaakt. Volgens de politie kan het dodental nog stijgen.

De meeste inzittenden van de bus kwamen om toen een container, die op dat moment op de oplegger van de vrachtwagen werd gehesen, door de botsing op de bus viel. De bus, met daarin meer dan zestig personen, botste frontaal op de vrachtwagen. 23 mensen raakten gewond. Een aantal van hen verkeert in kritieke toestand. Het ongeluk gebeurde in Iringa, op zo’n 460 kilometer afstand van Dar Es Salaam. De bus was op weg van Mbeya in het westen naar de stad aan de oostkust.

Slechte wegen en hoge snelheid

Verkeersongelukken komen vaker voor in Tanzania, waar het meeste gebruikte vervoersmiddel de bus is en de wegen in slechte conditie zijn. Ook worden verkeersregels slecht nageleefd. De politie houdt nauwelijks toezicht op onder andere de snelheidslimiet, de voornaamste reden voor het grote aantal ongelukken in het Oost-Afrikaanse land.

Twitter avatar TeamPatroba Akhasakhulu Patroba Guess every week in Tanzania we have an accident involving a bus
    • Sam de Voogt