Koolrolletjes met twee sausjes

Zoete mango, romige avocado, pittige rettich en knapperige groente gerold in een koolblad, met twee dipsausjes. Het resultaat van dit recept uit Rauw viel mij beslist niet tegen. Het rusten in folie zorgt dat de rolletjes mooi in model blijven. Maar als je alles in losse bakjes aan tafel serveert, waarbij iedereen zijn eigen rolletje samenstelt, is dit gerecht denk ik minstens zo succesvol.

Was en droog de koolbladeren. Snijd eventueel dikke nerven in een kleine V-vorm weg, anders rolt het lastig op. Leg aan een zijde van elk koolblad een beetje rettich, wortel, mango, avocado, komkommer, radijskiemen en sesamzaad. Rol de bladeren op, wikkel elk rolletje in plasticfolie en leg de rolletjes ten minste een uur in de koelkast. Meng de ingredienten voor de sausjes en leng ze aan tot dipsausdikte met een beetje water. Haal de rolletjes uit de koelkast en verwijder het folie en serveer met de sausjes.