Huntelaar vlamt in bevend Bernabéu

Dankzij treffers van Nederlandse spits wint Schalke van Real Madrid (4-3), maar het is niet genoeg.

Eén doelpunt kwam Klaas-Jan Huntelaar met Schalke 04 te kort om in Spanje Real Madrid uit te schakelen in de Champions League. Hij scoorde wel twee keer.
Eén doelpunt kwam Klaas-Jan Huntelaar met Schalke 04 te kort om in Spanje Real Madrid uit te schakelen in de Champions League. Hij scoorde wel twee keer. Foto Juan Medina/Reuters

Pure angst. Klaas-Jan Huntelaar voelde het gisteravond overal om zich heen in het Santiago Bernabéu van Real Madrid. „De spelers op het veld, de fans op tribune; ze wisten het even niet meer”, stelt de Nederlandse spits van Schalke 04 na afloop.

De Duitsers verlieten Madrid na een spectaculaire 4-3 overwinning als de morele winnaars. Huntelaar was met twee doelpunten het middelpunt van het succes. Schalke 04 werd toegezongen door de eigen fans en kreeg applaus van de Madrilenen. Een fluitconcert was er voor Real, dat zich desondanks plaatste voor de kwartfinales van de Champions League.

Na de 2-0 zege van Real in Gelsenkirchen van vorige maand hield bijna niemand rekening met een mogelijke verrassing in de return. De NOS besloot Porto-Basel live uit te zenden.

Schalke 04 zette Real Madrid echter met de rug tegen de muur. Met Huntelaar als aanvalsleider ging de Duitse volksclub op zoek naar doelpunt. Die viel via Christian Fuchs. „Na dat doelpunt geloofde ik echt dat we een kans maakten”, zei Huntelaar.

Real Madrid maakte in de eerste helft twee keer via Ronaldo een achterstand ongedaan, maar de ploeg kreeg nooit het heft in handen. Volgens Huntelaar was de schop die Ronaldo na ruim een half uur uitdeelde aan Marco Höger tekenend. Het leverde de Portugees een gele kaart op. „Dat was uit pure frustratie van een speler die absoluut wil winnen.”

In de tweede helft kwam Real via Karim Benzema op 3-2, maar Schalke vocht zich verbluffend terug met treffers van Leroy Sané en Huntelaar. De Nederlander passeerde Iker Casillas, na een intikker in de eerste helft, nu met een daverend afstandschot. „Heerlijk om te scoren in Madrid”, zei Huntelaar die in het seizoen 2008/2009 bij Real voetbalde.

Huntelaar had graag nog een derde doelpunt gemaakt, maar revanchegevoelens waren hem vreemd. „Nee, ik heb niets tegen Real Madrid. Integendeel. Ik heb destijds van ieder moment genoten. Santiago Bernabéu is het mooiste stadion ter wereld. Ik ga met een tweeledig gevoel weg. Mooi dat we gewonnen hebben. Maar er zat nog meer in.”