De megamoskee in Gouda gaat niet door

Het moskeebestuur van El Wahda in Gouda ziet af van de bouw van een grote moskee in Gouda-Noord. De nieuwe moskee zou de drie huidige gebedshuizen in de stad vervangen. Vanwege de ophef in de stad wil het bestuur een islamitisch centrum bouwen voor een „substantieel lager aantal bezoekers” dan 1.500, die de grote moskee zou moeten herbergen. Woensdag zou de raad een besluit nemen over het plan om op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne een grote moskee te bouwen, en een school inclusief kinderdagverblijf te vestigen. B en W willen nu dat de raad niet stemt over dit plan. Het bestuur van de moskee schrijft in een brief aan de raad dat de voorkeur nu uitgaat naar een kleinere moskee. ‘Wij willen als Goudse islamitische gemeenschap onze verantwoordelijkheid nemen en een serieuze handreiking doen naar de politiek en de bewoners van Gouda Noord.’