Cultuur

Dit schrijven andere media vandaag

Foto AFP

Dat gaat lekker bij NXP Semiconductors. De chip-producent uit Eindhoven nam vorige week de Amerikaanse branchegenoot Freescale over voor ruim elf miljard euro in contacten en aandelen. Nu wordt ook het Britse Athena SCS ingelijfd.

Dit is een bedenker van manieren voor contactloos betalen en smartcards voor identiteitsdocumenten, zoals het FD schrijft.

“Met de overname wil het Eindhovense NXP zich verder versterken in het met elkaar verbinden van apparaten in huis, het zogenoemde internet of things.”

NXP is een spinoff van Philips en staat hoog aangeschreven in de VS. “There is a lot to like here”, schrijft Marketwatch.

Nederlands bier brouwen in Mexico

Heineken staat bekend als een solide pils in de VS; op lijstjes van beste internationale bieren komt het merk altijd weer voor. Gelukkig zal er vrijwel niemand naar de nieuwe Hollywood-film gaan over de ontvoering van Freddy Heineken; dat kan het imago niet schaden.

‘s Werelds derde brouwerij groeit in Midden- en Noord-Amerika verder. En dus moet er lokaal meer worden gebrouwen. “Heineken investeert omgerekend bijna 450 miljoen euro in een nieuwe brouwerij in de noordelijke Mexicaanse deelstaat Chihuahua”, meldt RTLZ.

De nieuwe vestiging gaat bier produceren voor de Mexicaanse en Amerikaanse markt en zal werk bieden aan zo’n 1500 mensen - welkomen arbeidsplaatsen.

Spoorpersoneel spreekt spoortaal

Is het tijd voor herinvoering van de spoorwegpolitie? Uit een verhaal in de Volkskrant blijkt van wel.

Sinds de spoorwegpolitie in 2013 is opgeheven is de samenwerking tussen NS-personeel en politie verslechterd, zo blijkt uit een nieuw rapport. Terwijl het gevoel van veiligheid op stations en treinen nu ook weer niet indrukwekkend groot is.

“De vakbonden riepen na de mishandeling van een conductrice, vorige week donderdag op station Hoofddorp, om herinvoering van de spoorwegpolitie, met bureaus op de grotere treinstations. ‘Alleen het spoorpersoneel spreekt de spoortaal’, benadrukte de FNV.”