Zou het ironisch zijn?

Actrice Scarlett Johansson wil graag zingen. Dat deed ze al in 2008, op haar cd Anywhere I Lay My Head, met daarop uitsluitend liedjes van Tom Waits. Onlangs heeft Johansson, samen met Este Haim – de expressieve bassiste van zusjestrio Haim – een ‘sugarpop’-band opgericht, waarmee ze opnieuw het verleden wil eren.

Hun vrouwenkwartet The Singles zal muziek maken in de stijl van klassieke girl groups als The Go-Go’s en The Bangles, maar ook van Grimes, de excentrieke, hedendaagse elektronica-kunstenaar. „Ultrapop met een vleugje ironie”, aldus Johansson. Candy, het eerste nummer van The Singles, neigt meer naar de jarentachtigstijl van The Bangles dan naar Grimes: een zomers deuntje met sprankelend refrein, en een helaas nogal clichématige tekst. Zoals het refrein: „You’re like candy to my heart.” Of zou dat ironisch zijn?

Hester Carvalho