Obama noemt Venezuela ernstige bedreiging

Obama heeft Venezuela een ernstige bedreiging genoemd. Ook heeft hij sancties ingevoerd tegen zeven Venezolaanse regeringsfunctionarissen omdat ze mensenrechten zouden hebben geschonden en corrupt zouden zijn. De regeringsfunctionarissen kunnen niet meer bij hun tegoeden in de VS en Amerikaanse burgers mogen geen zaken met ze doen. De maatregelen zijn niet gericht tegen Venezolaanse burgers of de economie, volgens het Witte Huis. Obama sprak verder zijn zorgen uit over de behandeling van politieke tegenstanders door de Venezolaanse regering. Ook riep hij op alle politiek gevangenen te bevrijden, inclusief „tientallen studenten”. In Venezuela wordt de intimidatie van de oppositie steeds erger, volgens de VS. Die hebben vorige maand ook al sancties tegen Venezolaanse functionarissen uitgevaardigd, maar met minder ophef dan nu.

    • NRC