Feyenoord zet streep door renovatie Kuip

Feyenoord heeft de samenwerking met bouwbedrijf BAM voor de renovatie van De Kuip beëindigd. De twee partijen kwamen er gistermiddag niet uit. De bouwer vroeg 215 miljoen euro voor de klus, terwijl Feyenoord niet verder wilde gaan dan 206 miljoen euro. Dat zegt de president-commissaris van het stadion, René van Ierschot. In mei 2014 werd besloten de Kuip grondig te renoveren. Volgend jaar moest begonnen worden met de verbouwing die drie seizoenen zou duren. Met de verbouwing zou De Kuip worden uitgebreid naar een capaciteit van 70.000 toeschouwers. Het Kuipdossier is een slepende kwestie. Er wordt al tien jaar gewerkt aan plannen voor renovatie ofwel nieuwbouw. Het is nog onduidelijk wat Feyenoord nu gaat doen: nieuwbouw of renovatie doorzetten met een ander bouwer. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk, nu het met BAM niet is gelukt. Van Ierschot zegt dat de betrokkenen bij de vernieuwbouwplannen zich de komende tijd gaan beraden op hun eigen positie.