Politie heeft vijftien mogelijke relschoppers Rome in beeld

De beschadigde fontein op Piazza di Spagna in Rome. ANP / Allessandro di Meo

De politie van Rotterdam heeft vijftien vermoedelijke relschoppers op het oog na het bekijken van beeldmateriaal. Zij worden verdacht van onder meer openlijke geweldpleging.

Zo’n twintig rechercheurs hebben beelden bekeken van de Italiaanse politie, via social media en van getuigen die de gebeurtenissen hadden gefilmd en dit hadden geüpload via de website van de politie. Hierdoor werden vijftien mogelijke relschoppers ontdekt. Zij mogen in Nederland worden vervolgd.

Beelden van de vijftien mensen worden eerst binnen de politie verspreid, in de hoop dat ze geïdentificeerd kunnen worden. Lukt dit niet, dan worden de beelden mogelijk extern verspreid. Een 26-jarige man uit Apeldoorn heeft zich bij de politie gemeld, omdat hij denkt dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd in Rome.

Een eerste groep Feyenoord-supporters heeft een stadionverbod gekregen, bleek een paar dagen geleden. Dat is een initiatief van de club zelf. Het verbod is tijdelijk; het is aan de KNVB om een definitief besluit te nemen.

Rellen Feyenoorders in Rome

Vorige maand waren in Rome hevige rellen. Zo’n zesduizend voetbalfans bezochten de stad vanwege de wedstrijd AS Roma - Feyenoord (1-1). Dat bezoek verliep tumultueus: relschoppers gooiden met rookbommen, flessen en andere spullen. Naast de onlangs gerestaureerde 17de-eeuwse Barcaccia-fontein werden ook auto’s, motoren en prullenbakken ernstig beschadigd. Meerdere mensen raakten gewond.

    • Mirjam Remie