Hete soep

illustratie jet peters

Deze week koken we uit Rauw van Delphine de Montalier. Hoewel in het hoofdstuk ‘Bijna rauw’ ook soepen staan waarvan de ingrediënten wel even de pan zien, is deze hete soep 100 procent rauw. En koud dus. Het woord ‘heet’ verwijst in dit geval naar de pittige combinatie van gember, knoflook en chilipeper. Het is een behoorlijk spicy soepje, dus een klein kommetje is voldoende. Lekker als appetizer, om de smaakpapillen wakker te schudden.

Omdat (bijna) alles in Rauw rauw verwerkt wordt, raadt Delphine de Montalier aan om scherpe messen, krachtige blenders en stoere keukenmachines in te zetten om alles klein te snijden, te raspen en te pureren. Niet iedereen heeft dergelijke krachtpatsers in de keuken klaarstaan. Als het resultaat na het pureren nog te grof is, kun je de soep door een zeef wrijven en daarna nogmaals pureren.

    • Janneke Vreugdenhil