Franse topsporters omgekomen bij botsing helikopters in Argentinië

Lokale bewoners bij de rampplek in Argentinië waar gisteren twee helikopters botsten.
Lokale bewoners bij de rampplek in Argentinië waar gisteren twee helikopters botsten. Foto: AFP PHOTO/ALDO PORTUGAL

Bij een botsing tussen twee helikopters in Argentinië zijn gisteravond tien mensen omgekomen. Onder de slachtoffers bevinden zich een filmploeg en drie Franse topsporters die in het gebied waren om een realityshow op te nemen.

Het ongeluk vond plaats in een afgelegen gebied in het noordwesten van Argentinië, nabij Villa Castelli in de provincie La Rioja. Waardoor de twee helikopters op elkaar botsten is vooralsnog onduidelijk. De autoriteiten melden tegenover AP alleen dat er een explosie was toen de twee toestellen botsten. Volgens de lokale secretaris voor Veiligheid waren de weersomstandigheden goed.

De helikopters vervoerden een filmploeg van de Franse zender TF1 die in het gebied was om de nieuwe realityshow Dropped op te nemen:

Twitter avatar Le_Scan_Tele Le Scan Télé Dans les coulisses de #Dropped, la nouvelle téléréalité de @TF1 >> http://t.co/qgHwPSFuZq http://t.co/rQ2nHJ7vtf

Drie topsporters deden aan dat programma mee: zwemster Camille Muffat, die goud won op de Olympische Spelen van 2012, zeilster Florence Arthaud - die solo de Atlantische Oceaan overstak - en bokser Alexis Vastine.

De Franse president Francois Hollande heeft in een verklaring zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden:

“Het wegvallen van onze landgenoten heeft een enorm verdriet veroorzaakt.”