Dit is wat je vandaag moet weten

Oudewaal met Montelbaantoren in de ochtend

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Tussen de 399 en 18.000 euro. Vanaf 24 april te koop. En het eerste nieuwe Apple-apparaat sinds de iPad. Dit is waarom de Apple Watch wél kans van slagen heeft. En dit schrijven onze collega’s erover.

Nog een béétje positief nieuws voor de afgetreden staatssecretaris Teeven en minister Opstelten van Justitie: de Staat verdient aan gedetineerden. T-shirts bedrukken, bierkratjes timmeren, en prei of kerstpakketten verpakken: voor allerlei klussen kunnen bedrijven In-Made inschakelen. Dé organisatie voor tewerkstelling van Nederlandse gevangenen.

Doe je er vanochtend langer dan een uur over naar je werk? Je bent in de minderheid.

Poldernieuws

Woekerpolisklanten laten die woekerpolis maar moeilijk los, schrijft de Volkskrant.

Air France-KLM legt de schuld van het nettoverlies van 228 miljoen euro over vorig jaar bij stakende piloten, meldt de Telegraaf.

De speciale belastingcommissie van het Europees Parlement is volgens Z24 begonnen met het onderzoeken van de slimme belastingconstructies van multinationals in Europa.

While you were sleeping… in the US

McDonald’s blijft de keten die Amerika dik maakte. En daarom lukt het volgens Bloomberg maar niet om het bedrijf weer op de rails te krijgen.

Zelfs na de presentatie van de Apple Watch snapt Business Insider niet helemaal waarom het ding überhaupt wordt gemaakt.

Obama wil meer IT-personeel opleiden, meldt Techcrunch.

While you were sleeping… in Asia

Bij Alibaba vindt momenteel een stoelendans plaats in de toplaag, schrijft The Wall Street Journal.

Hyundai is als eerste begonnen met de ontwikkeling van robots die de grootst mogelijke LCD-tv’s kunnen tillen, meldt Yonhap.

Chinese staatsbedrijven moeten een beter en transparanter imago krijgen, betoogt Asia Nikkei Review.

NRC Q’s citaat van de dag

“The drink is extremely social. It’s about getting together in the piazza before dinner.” - Campari, vandaag jaarcijfers, hoopt dat zijn drankje Aperol nu dan éindelijk die topzomer beleeft.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q