Cuba: ‘onvoorwaardelijke steun Venezuela’

Cuba heeft “onvoorwaardelijke steun” aan Venezuela uitgesproken, in reactie op Amerikaanse sancties tegen dat land die gisteren werden uitgevaardigd door de Amerikaanse president Barack Obama.

Toeristen in Havanna. Door de onlangs aangehaalde diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba is het voor Amerikaanse toeristen makkelijker geworden om het land bezoeken.
Toeristen in Havanna. Door de onlangs aangehaalde diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba is het voor Amerikaanse toeristen makkelijker geworden om het land bezoeken. Foto: Reuters / Alexandre Meneghini

Cuba heeft ”onvoorwaardelijke steun” aan Venezuela uitgesproken, in reactie op Amerikaanse sancties tegen dat land die gisteren werden uitgevaardigd door de Amerikaanse president Barack Obama.

Dat meldt persbureau AFP.

Twitter avatar AFP Agence France-Presse #BREAKING Cuba says gives its ‘unconditional support’ to Venezuela against US

Cuba schrijft in een verklaring:

“Cuba spreekt opnieuw zijn onvoorwaardelijke steun uit aan de Bolivariaanse revolutie, de legitieme regering van president Nicolás Maduro en het heroïsche volk van Venezuela.”

Obama: Venezuela ‘ernstige bedreiging’

Obama noemde Venezuela gisteren “een ernstige bedreiging“. Hij heeft sancties ingevoerd tegen zeven Venezolaanse regeringsfunctionarissen, omdat ze mensenrechten zouden hebben geschonden en corrupt zouden zijn.

De sancties van Obama tegen Venezuela zetten druk op de onlangs aangehaalde diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba. Cuba is een belangrijke bondgenoot van Venezuela.

 

    • Eva de Valk