CL: Real op het nippertje door na verlies, FC Porto wint gemakkelijk

Klaas-Jan Huntelaar schiet de 3-4 binnen tijdens de wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tussen Real Madrid en Schalke 04. Foto AP/Daniel Ochoa de Olza

Real Madrid heeft zich ternauwernood geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de uitwedstrijd tegen Schalke 04 2-0 gewonnen te hebben verloor het in eigen huis met 3-4, net genoeg om over twee wedstrijden door te gaan. FC Porto plaatste zich ten koste van FC Basel gemakkelijk voor de volgende ronde. Na 1-1 uit werd het 4-0 thuis voor de Portugezen.

Schalke sterk, Real zwak

Spits Klaas-Jan Huntelaar, oud-speler van de ploeg uit Madrid, speelde een grote rol bij de totstandkoming van de bijna-stunt van de Duitse ploeg. Hij scoorde twee keer, waaronder de winnende treffer zes minuten voor tijd. Dat bleek echter te laat voor de Duitsers om nog een doelpunt te maken. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde Schalke 04, dat niets te verliezen had na een 0-2 nederlaag in Gelsenkirschen twee weken geleden, vol op de aanval en na twintig minuten kwamen ze verdiend op voorsprong dankzij een goal van Christian Fuchs. Christiano Ronaldo maakte gelijk, waarna Huntelaar de 1-2 binnenschoot.

https://www.youtube.com/watch?v=9mQ3geFBSTo

Dat leverde de thuisspelende ploeg een striemend fluitconcert op van de fans, maar zij werden nog voor rust bediend door opnieuw Ronaldo, die daardoor het record van Raúl van meeste doelpunten in Europese competities (77) verbrak. Na rust kwam Real zelfs op voorsprong dankzij Karim Benzema, maar Leroy Sané en weer Huntelaar brachten de Spanjaarden op de rand van de afgrond. Ze vielen er echter niet in.

Porto overklast FC Basel

Van dezelfde soort spanning was bij de wedstrijd in Porto geen sprake. Wel vielen er prachtige doelpunten, waaronder twee uit een vrije trap, allemaal voor de Portugese ploeg. Yacine Brahimi, Héctor Herrera, Casemiro en Vincent Aboubakar scoorden de doelpunten. Bruno Martins Indi viel halverwege de eerste helft in bij de winnende ploeg, nadat aanvoerder Danilo niet verder kon vanwege een blessure die hij opliep bij een botsing met zijn eigen doelman.

    • Sam de Voogt