Blue Steel en Ferrari zijn terug op de catwalk: Zoolander 2 komt er aan

Male models Derek Zoolander (Ben Stiller, links) en Hansel (Owen Wilson) uit de film Zoolander op de catwalk tijdens de show van het Italiaanse modemerk Valentino tijdens de Paris Fashion Week. Foto screenshot YouTube

De twee mooiste mannen ter wereld zijn terug. En de twee domste. Vandaag waren plotseling Derek Zoolander en Hansel, de twee hoofdpersonen uit de comedy Zoolander uit 2001, op de catwalk van de Paris Fashion Week te bewonderen. Waarmee een sequel van de kaskraker officieel bevestigd is.

Twitter avatar ParamountPics Paramount Pictures Magnum. Le Tigre. Blue Steel. Watch Derek & Hansel’s return at the @MaisonValentino show. #Zoolander2, Feb 12, 2016.
https://t.co/16uqILt52P

De nieuwe film moet op 12 februari 2016 in première gaan. Het is een vervolg op de succesvolle parodie op de modellenwereld, die wereldwijd goede recensies kreeg, zo’n 60 miljoen dollar ophaalde en tot cultfilm verworden is. Al was NRC Handelsblad destijds niet echt positief:

Zoolander, de derde film die komiek-acteur Ben Stiller regisseerde, na Reality Bites en The Cable Guy, is zeer onleuk. De premisse van een dom mannelijk model in de modewereld werkt niet omdat het wereldje van de mode sowieso al ‘camp’ is zodat de extra overdrijving dood slaat.

Voor wie niet weet wie Zoolander (gespeeld door Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson) zijn, hier een korte introductie:

Show van Valentino

Twee bijzonder knappe male models dus. Gisteren misstonden ze niet op de runway in Parijs tijdens de presentatie van de nieuwe collectie van het Italiaanse modemerk Valentino:
https://www.youtube.com/watch?v=JLjyvzMCQaY#t=151

De show van Valentino werd goed ontvangen. Vogue schreef er over:

A collection which quietly captured an entire Valentino spectrum: practical to pretty, elaborate to dead simple—and most of it in black and white. You have to use old-fashioned words to describe this: refined, exquisite, restrained, poised, elegant—and so on. [...] All the information doesn’t fully explain the variety and beauty here. All you need is eyes to see.​”

De acteurs deden er na de show nog een schepje bovenop door met de beroemde hoofdredactrice Anna Wintour van het tijdschrift Vogue op de foto te gaan:

op

Blue Steel, Ferrari, Magnum en Le Tigre

Minstens de helft van de roem die de comedy heeft vergaard is te danken aan de onweerstaanbare looks van Derek Zoolander - three times male model of the year. In een grappig bedoeld filmpje dat ooit werd gemaakt voor de VH1 Fashion Awards in 1996 introduceert het mannelijke model zijn verschillende blikken inclusief eigen kenmerken en bijnamen als Blue Steel, Ferrari, Magnum en Le Tigre. En dan blijkt dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde zijn:


Het filmpje was zo’n grote hit tijdens de awardshow dat een film volgde. Wie weet welke blikken volgend jaar vanaf het grote scherm naar ons lonken.

    • Sam de Voogt