België sluit andere verdachte uit

De Nederlandse man die ervan verdacht wordt een vrouw in een vestiging van de Belgische winkelketen Delhaize zuur in het gezicht te hebben gegooid, heeft in België geen strafblad. De politie tast nog in het duister over het motief van de man. Wel heeft de politie volgens de krant Het Nieuwsblad voldoende ernstige aanwijzingen om een andere dader uit te sluiten. Na zijn arrestatie in Frankrijk werden bankpasjes van de Nederlander gevonden waarmee hij de afgelopen maanden probeerde geld op te nemen dat hij via dreigmails eiste van de supermarktketen. De rekeningnummers komen overeen met die van de afperser. Maar waarom de man juist deze vrouw afgelopen 20 februari toetakelde, blijft onduidelijk. De schoonmaakster raakte zwaargewond en lag korte tijd in coma. Agenten reizen naar Parijs om de man te ondervragen. België heeft om zijn uitlevering gevraagd.