‘Vier aanhoudingen na aanslagen Parijs, bekenden van Coulibaly’

De Charlie Hebdo van eind februari in de schappen. Foto EPA / Ian Langsdon

De Franse politie heeft vier personen uit de entourage van Amedy Coulibaly aangehouden in verband met de terreuraanslagen in Parijs. Ze worden verdacht van het helpen van Coulibaly, de gijzelnemer van een kosjere supermarkt in de Franse hoofdstad op 9 januari. Dat melden Franse media. Eén van de verdachten zat al sinds 23 januari vast voor de handel in verdovende middelen. Een andere verdachte is politieagente.

De man die al vastzat, Amar R., werd al langer in de gaten gehouden, maar was nog niet eerder verhoord in verband met de aanslagen. Dat, terwijl hij op 9 januari nog in het gezelschap van Coulibaly verkeerde en die dag in de buurt van de kosjere supermarkt bij Porte de Vincennes is geweest.

De politieagente van de nationale gendarmerie zou na de aanslagen vertrouwelijke informatie hebben verzameld over haar partner, R.. Bij de aanslagen die op 7 januari begonnen op de burelen van Charlie Hebdo en op 9 januari eindigden met de dood van alle drie de aanslagplegers, kwamen 17 onschuldige mensen om het leven.

    • Laura Klompenhouwer