In beeld

Trainen tegen IS

In het Iraakse Najaf trainen veiligheidstroepen op 7 maart voor deelname aan het offensief waarmee zo’n 30.000 Irakese strijders proberen Tikrit te heroveren op IS (Islamitische Staat). De militaire operatie, waarbij het leger wordt ondersteund door geallieerde sji’ietische en soennitische milities, ging op 2 maart van start. In totaal doen 30.000 manschappen mee aan het offensief. De stad wordt van drie kanten aangevallen. Tikrit, de woonplaats van de voormalige Iraakse dictator Saddam Hussein, viel afgelopen zomer in handen van IS, net als andere steden in het noorden van Irak. Sindsdien werden al verschillende vergeefse pogingen ondernomen om de stad terug te veroveren. Tikrit vormt een belangrijk bruggenhoofd om Mosul, de tweede stad van het land, te kunnen heroveren.
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani
AFP / Haidar Hamdani