Sport

Jij zorgt dat hardloopapps op tijd af zijn

Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Projectmanager
Bedrijf: MYLAPS BV
Wat opvalt aan de vacature: je lunch is gratis

Wat doe je dan eigenlijk?

Je geeft sturing aan verschillende projecten binnen MYLAPS Experience Lab. Dit is een nieuw bedrijfsonderdeel van MYLAPS, het bedrijf dat tijdwaarnemingssystemen ontwikkelt voor sporten, zoals hardlopen, fietsen, MotoGP en NASCAR.

MYLAPS Experience Lab bestaat sinds 1 januari van dit jaar en er wordt daar gewerkt aan nieuwe mogelijkheden voor apps en websites. Bijvoorbeeld apps waarbij je als supporter een hardlopende bekende kan volgen, apps met informatie over een specifiek evenement, zoals de Zevenheuvelenloop, en websites waar de uitslagen met net even iets extra’s worden weergegeven dan gewoon je eindtijd. Met grafieken bijvoorbeeld.

Jij bent verantwoordelijk voor de communicatie binnen het Experience Lab in Amsterdam. Op dit moment werken daar zestien mensen, maar dit aantal moet snel groeien naar twintig. Je spreekt van tevoren met ontwikkelaars een tijdlijn af voor het project, deze hou je in de gaten en stuur je eventueel bij. Ook overleg je regelmatig met het hoofdkantoor in Haarlem.

Waarom zoeken ze iemand?

Het bedrijfsonderdeel is nieuw en deze functie dus ook.

Wat voor collega moet je zijn?

Je hebt wat met sport. Nicolette Speerstra, HR manager: “Als je dat niet hebt dan weet je ook niet precies waar het allemaal om draait binnen MYLAPS.”

Het bedrijf werkt veel met de scrum-methode, waarbij een team in een tijdsbestek van maximaal vier weken een softwareproduct maakt. Daar moet je ervaring mee hebben. Jij hebt namelijk het overzicht en onderneemt actie als ergens wat fout gaat. Je komt in een team van jonge mensen (de gemiddelde leeftijd is 32 jaar, directie meegenomen) met relatief weinig werkervaring.

Wat verdient dat?

Ongeveer 3.500 euro per maand. Plus korting op MYLAPS-producten en een sportvergoeding van maximaal 100 euro per jaar. Ook krijg je iedere dag gratis lunch, dat is voor de teambuilding. Oh ja, en je kan gratis deelnemen aan verschillende sportevenementen waar MYLAPS aan meewerkt, zoals de Dam tot Damloop. Een NASCAR-race dan weer niet.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je komt binnen in een net nieuw onderdeel van het bedrijf, dat aan het groeien is. Speerstra: “Veel kansen om je te ontwikkelen dus.” Maar daar moet je dan ook wel wat voor doen. Je bent dus niet vies van een beetje overwerken zo af en toe en ook werk je wel eens in het weekend bij een evenement. Want je moet toch ook zien hoe je projecten het in de praktijk doen.