Een obscuur exemplaar van de Goal van het Weekend

Als je in Armenië belandt om de Goal van het Weekend te vinden, moet je wel héél toevallig op ‘t juiste moment op de juiste plaats zijn. Laten we ‘t daar op houden. Oh, en er deze week is bijzondere aandacht voor Messi.

Lionel Messi verschalkt doelman Cristian Alvarez met een schijnbeweging die doet denken aan die legendarische solo-goal van Romário in Eindhoven tegen Steaua Boekarest. ANP-EPA / Alejandro Garcia

Als je in Armenië belandt om de Goal van het Weekend te vinden, moet je wel héél toevallig op ’t juiste moment op de juiste plaats zijn. Laten we ’t daar op houden. Oh, en er deze week is bijzondere aandacht voor Messi.

3. Aritz Aduriz (Atheltic Bilbao)

Eerst even naar Spanje. Het is niet vaak dat een kopbal het schopt tot de top-3 van het weekeinde. Maar deze vliegt er heerlijk in. Pech voor Real Madrid, dat de wedstrijd dankzij deze treffer van Aduriz verloor en daarmee ook Barça de koppositie zag overnemen. De Bask kiest met prima timing het luchtruim, raakt ‘m dan ook perfect en zo zie je een kopgoal dan ook graag: hard en een kansloze doelman achterlatend.

2. Lionel Messi (FC Barcelona)

We blijven in Spanje want Lionel Messi. “De man, de mythe”, mogen we onderhand toch wel schaamteloos zeggen. Tegen Rayo Vallecano was het gisteren weer bal: in 11 minuten drie goals.

Twitter avatar OptaJose OptaJose 24 - Lionel Messi has scored more hat-tricks than any other player in la Liga history. Unforgettable
Twitter avatar MessiStats MESSISTATS Messi has now scored 41+ goals with Barcelona for the 6th consecutive season: 47 - 53 - 73 - 60 - 41 - 41 (ongoing)

Vorig seizoen leek de vlam te doven, maar Messi is nu weer ongenaakbaar. Nu Cristiano Ronaldo al weken aan het tobben is, staat de Argentijn reeds op het aantal doelpunten waar hij in 2013-2014 het hele seizoen voor nodig had. Niemand maakte meer hattricks dan hij in La Liga en na 463 officiële duels voor Barcelona komt-ie nog vijf doelpunten tekort voor de magische 400. Er is voetbal vóór Messi, en voetbal post-Messi. Oh ja, naar z’n derde tegen Rayo kun je blijven kijken: de loopactie, het anticiperende publiek, de kansloze verdedigers, de koersloze doelman (in lange broek, ook dat nog)… Het was dan ook zo’n mooie zondagmiddagwedstrijd in een zonnig Camp Nou. Heerlijk.

1. Zaven Badoyan (FC Pyunik)

Maar ja, Armenië dus. Een beetje vaag, een beetje duister. Hoofdstad Yerevan om precies te zijn. De populaire topclub Pyunik (feniks) werd tussen 2001 en 2010 tien keer op rij kampioen. En daarna niet meer. Maar nu is daar de verloren zoon van de stad; Zaven Badoyan. Debuteerde op z’n 16e in de Armeense eredivisie, vertrok naar Wit-Rusland en keerde dit jaar terug. En dat weten ze nu ook buiten Armenië:

    • Jules Seegers