Dirk Kuijt (34) beslist topduel in Istanbul

Dirk Kuijt is de held van Fenerbahçe. De 34-jarige aanvaller schoot zijn ploeg gisteravond in de derby van Istanbul langs aartsrivaal Galatasaray: 1-0. Kuijt trok tien minuten voor tijd vanaf links naar binnen en schoot de bal met rechts in de korte hoek langs doelman Fernando Muslera.

Door het winnende doelpunt van Kuijt doet Fenerbahçe weer helemaal mee in de strijd om de Turkse titel. De regerend kampioen heeft nog één punt achterstand op de stadgenoten Galatasaray en Besiktas – met nog elf wedstrijden te gaan in de competitie. Op basis van het doelsaldo staat ‘Gala', de ploeg van Wesley Sneijder, aan kop. Sneijder was in oktober met twee goals in de slotminuten nog de gevierde man tijdens het eerste duel tussen Galatasaray en Fenerbahçe (2-1).

De rivaliteit tussen de twee clubs leeft dit seizoen extra. Ze wonnen beide negentien keer de landstitel en jagen op de twintigste, wat de vierde ster op het shirt zou betekenen (iedere vijf titels levert een ster op).

„We hebben onszelf beloond”, zei Kuijt, die na zijn achtste competitietreffer luid werd bejubeld in het Sükrü Saraçoglu-stadion. „Dit team knokt voor elkaar. We willen opnieuw kampioen worden.”

De Katwijker is bezig aan zijn derde en waarschijnlijk laatste seizoen bij Fenerbahçe. Met de Turkse club vierde hij vorig jaar de eerste landstitel uit zijn carrière. Het lijkt een kwestie van tijd totdat Kuijt aankondigt dat hij volgend seizoen terugkeert in de Kuip bij Feyenoord. (ANP)