Onduidelijkheid over positie Munsterman bij FC Twente

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman geeft een verklaring over de plannen van FC Twente inzake het FBK Stadion. Foto: ANP/VINCENT JANNINK

Er is onduidelijkheid ontstaan over de positie van voorzitter Joop Munsterman bij FC Twente. Volgens RTV Oost zou hij met onmiddellijke ingang zijn gestopt, maar Munsterman ontkent dit tegenover Fox.

Munsterman maakte in januari bekend dat hij aan het einde van dit seizoen al zal stoppen, maar zou volgens RTV Oost nu besloten hebben om per direct zijn werkzaamheden neer te leggen. Bij Fox laat de voorzitter echter weten dat er van een vroegtijdig vertrek geen sprake is:

“Ik blijf tot het einde van het seizoen. Er is nog genoeg te doen.”

FC Twente heeft het bericht nog niet bevestigd of ontkend.

FC Twente bestraft voor financieel wanbeleid

Munstermans mogelijke vertrek komt op het moment dat de voetbalclub in grote financiële problemen zit. Hij zou alle banden met de club moeten verbreken om aan de buitenwereld duidelijk te maken dat de leiding nu in handen is van Aldo van der Laan en Gerald van den Belt. Munsterman was volgens de regionale omroep al niet meer aanwezig op de club.

FC Twente kreeg afgelopen week van de KNVB drie punten aftrek omdat de club de financiën niet op orde had. Daardoor zakte FC Twente van de achtste naar de negende plek in de Eredivisie.

Munsterman was sinds 2004 voorzitter van de club. Onder zijn leiding werd FC Twente in 2010 landskampioen.

    • Philippus Zandstra