Problemen op spoor rond Tilburg na botsing verholpen

De goederentrein en de passagierstrein die bij Tilburg op elkaar botsten. Foto ANP / Andy Smulders

De treindienstregeling rond Tilburg is sinds ongeveer 13.30 uur weer normaal, twee dagen na de botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein. Dat meldt de NS.

Twitter avatar NS_online NS online Afmelding aanrijding Tilburg: vanaf nu wordt het treinverkeer tussen Breda, Tilburg en Den Bosch volledig hervat. http://t.co/axyyfHaEPO #Tb

De afgelopen dagen waren er flinke verstoringen, nadat de treinen op elkaar waren gebotst tussen de stations Tilburg Centraal en Tilburg Universiteit. Omdat de passagierstrein pas vandaag weggesleept is, was het treinverkeer al die tijd flink verstoord tussen Breda, Tilburg en Den Bosch.

In de trein zaten vrijdag zo’n veertig mensen. De meesten passagiers werden door de botsing door de trein “flink door elkaar geschud”. De conducteur liep een hoofdwond op en werd daarvoor in het ziekenhuis behandeld. Zeven andere mensen liepen kneuzingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Door de botsing ontstond ontstond een lek in de lpg-wagon, waardoor butadieen lekte (een koolwaterstofverbinding vergelijkbaar met benzine). Dat is een brandbare stof, die volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Het duurde tot gisteren om de wagon leeg te pompen.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB #treinbotsing #tilburg het pompen is klaar. Volle en lege wagon worden afgevoerd. Daarna de treinen van elkaar losmaken. Duurt ong. twee uur

De lege goederenwagon is daarna naar Vlissingen gebracht. Daarna werd aangevangen met het verwijderen van de passagierstrein.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB Lege goederenwagon gaat naar Vlissingen. Treinverkeer #tilburg zeker tot morgenochtend stil door opruimen personentrein. #treinbotsing
    • Eva Smal