Maandag opkoopdag, speedboten en tijd voor innovatie

2014-08-13 00:00:00 ROTTERDAM - De entree van het vernieuwde Centraal Station van Rotterdam. ANP XTRA SASH ALEXANDER

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Rotterdam Centraal, de Westminster Bridge in Londen: ingenieursbureau Arcadis bouwde en renoveerde mee. Maandag komt het jaarverslag. Hoe ligt topman Neil McArthur op schema met zijn plan om van Arcadis een wereldspeler te maken?

Maandag opkoopdag. De Europese Centrale Bank begint met het omvangrijke opkoopprogramma van staatsleningen. Maar waarom, Mario Draghi?

De Tweede Kamer spreekt over een initiatiefwet van PvdA’er Roelof van Laar die producten vervaardigd door kinderen wil verbieden. Want kinderarbeid is overal.

2. Dinsdag is de laatste dag voor Nutreco-aandeelhouders om in te stemmen met het bod van SHV.

Ook komt het gigantische Duitse energieconcern RWE met het jaarverslag. De Essent-eigenaar wordt bestuurd door Nederlander Peter Terium en dat maakt hem een van de succesvolste Nederlandse topmannen in buitenlandse dienst.

Verder presenteren Van Lanschot en beveiliger G4S hun jaarcijfers. En Aalberts Industries komt met het jaarverslag. Wist je dat Aalberts eigenlijk de wereldeconomie in het klein is?

3. Watersportbeurs Hiswa begint woensdag in de Amsterdamse RAI. Volgens de organisatie zijn er dit jaar “tientallen primeurs en noviteiten”. Zou er nog steeds crisis in de kajuit zijn?

Ook spreekt de Tweede Kamer over bedrijvenbeleid en innovatie. Goed idee, want groeien, innoveren? De Nederlandse ondernemer kijkt wel uit.

Het is trouwens ook Wereld Loodgieters Dag. Belangrijk beroep. Of zoals deze loodgieterskoepel stelt: “Loodgieter, bijna het oudste beroep ter wereld”.

De Telegraaf Media Groep komt met jaarcijfers. Deze vier dingen gaan er veranderen bij de Telegraaf.

4. Donderdag presenteert FrieslandCampina het jaarverslag. Wat zou er dit jaar over het melkpoedertekort in staan?

Ook komt SNS Bank met jaarcijfers. Voor het laatst dat verzekeringsdochter SNS Reaal nog meetelt.

BMW en Volkswagen openen ook de boeken. Altijd goed om te weten in dat kader: Zo verzetten multinationals zich tegen elektrische auto’s

5. Retteketet. Vrijdag maakt Beter Bed bekend hoe het in 2014 is gegaan. We kopen meer huizen, dus je verwacht ook meer omzet.

Het is - hoe toepasselijk - vrijdag ook nog eens de Internationale Dag van de Slaap. Weet jij trouwens in welke provincie van Nederland er het slechtst wordt geslapen?

    • Camil Driessen