Foeke Booy na dit seizoen weg bij Go Ahead Eagles

Foeke Booy
Foeke Booy Foto ANP / Erik Pasman

Foeke Booy stapt na dit seizoen op als hoofdtrainer en -coach van Go Ahead Eagles. Dat heeft de club uit Deventer vanochtend bekendgemaakt.

Booy heeft volgens de club zelf besloten op te stappen. Door zijn vertrek nu aan te kondigen, hoopt hij dat zijn ploeg alle aandacht kan gaan richten om in de komende acht wedstrijden handhaving opnieuw veilig te stellen:

“Ik heb mijn keuze op gevoel gemaakt. Dat gevoel zei dat ik toe ben aan iets anders en dat gevoel wil ik volgen. De club moet verder en verdient het dat ik nu al duidelijkheid verstrek.”

Booy was sinds de zomer van 2013 in dienst van Go Ahead, nadat de club was gepromoveerd naar de eredivisie. In zijn eerste seizoen leidde hij de ploeg naar een knappe tiende plek. De club staat nu op een vijftiende plek, slechts één punt los van de nacompetitie. Gisteren verloor de ploeg in de eigen Adelaarshorst kansloos van koploper PSV met 0-3.

Waar Booy naar toe gaat, is nog niet bekend. In het verleden was hij zeer succesvol als hoofdcoach van FC Utrecht. Verder was hij kortstondig werkzaam bij Cercle Brugge en Al-Nassr in Saoedi-Arabië.