Teckelpup Floortje is een Facebook-ster

Teckelpup Floortje heeft een eigen Facebookpagina. Haar populariteit heeft haar bazin aan de publieksprijs van februari geholpen bij onze fotowedstrijd Nederland Fotografeert.

De publieksfavoriet van februari 2015.
De publieksfavoriet van februari 2015. Foto: Annique Konink-Burms

Annique Konink-Burms heeft met een foto van haar teckel in maand twee de publieksprijs gewonnen bij onze fotowedstrijd Nederland Fotografeert. Het thema van februari was Thuis en de foto van teckelpup Floortje - die een eigen Facebookpagina heeft - kreeg maar liefst 696 stemmen, bijna twee keer zoveel als de foto van Elias Wattimena, die met 362 stemmen op de tweede plek eindigde. 

Annique Konink-Burms (44), operazangeres (maar enkele jaren geleden gestopt):

“Dit is mijn pup Floortje, een ruwhaar teckel van acht maanden. Ik heb haar aangeschaft toen ik ziek was en sindsdien is ze heel belangrijk voor me. Sinds november heeft Floortje een eigen Facebookpagina, Floortje Floreert. 187 mensen volgen haar inmiddels, de meerderheid van die mensen ken ik niet, het zijn dus echte fans.”

“Ze kennen Floortje van de Facebook-teckelfanclub ‘Vrienden van Ruwhaarteckelpraat‘. Daardoor heb ik ook zoveel stemmen gekregen. Het is een besloten Facebookgroep met bijna 3.800 leden, allemaal fanatieke teckelfans. Die mensen vinden het geweldig als een teckel de fotowedstrijd wint dus ze hebben de foto heel vaak gedeeld op hun timeline.”

Sterke eigen wil

“Mensen hebben blijkbaar een aparte relatie met een teckel. Het is ook een speciaal ras. Het zijn jachthondjes, gekweekt om onder de grond te jagen in de holen van dassen en vossen. Ze worden in die holen gelaten en moeten de klus vanaf daar zelf klaren, daardoor hebben ze een zeer eigen sterke wil en luisteren ze maar moeilijk naar een baas. Tegelijkertijd hebben ze juist ook een heel lief karakter en zijn ze zeer aanhankelijk. Ik heb ontdekt dat veel mensen daar steun aan hebben.”

“De foto is gemaakt tijdens het verhuizen naar Gent. De schilderijen moesten nog worden opgehangen en ik heb Floortje ervoor laten poseren omdat ik dat ene schilderij mooi vond van kleur. Een leuke foto voor haar Facebook-blog, dacht ik. Ik heb er ‘verhuis’ boven gezet. Daarom past de foto ook zo goed bij het thema: ‘Thuis’. Nu is het nog een ‘verhuis’, maar het is toch ook al een ‘Thuis’ omdat de hond er al is.”

Het thema in de maand maart is ‘Beweging’. U kunt foto’s inzenden en bekijken via nrc.nl/fotowedstrijd