College tour

Vanavond is dichter en schrijver Remco Campert te gast bij College Tour in het Bimhuis in Amsterdam, waar hij wordt geïnterviewd door presentator Twan Huys en een zaal vol studenten.

Campert werd in 1929 in Den Haag geboren als zoon van dichter Jan Campert en actrice Joekie Broedelet. In 1943 overleed zijn vader in het concentratiekamp Neuengamme. Na de Tweede Wereldoorlog ging hij in Amsterdam bij zijn moeder wonen. Daar gaat Campert naar het gymnasium. Hij maakt zijn school niet af en besluit schrijver te worden.

Zijn debuutroman Het leven is verrukkulluk (1961) behoort de tot de klassiekers van de Nederlandse literatuur. Voor zijn andere werk won hij hierna veel literaire prijzen, waaronder dit jaar de Prijs der Nederlandse Letteren. Deze prijs krijgt Campert in oktober uitgereikt door Koning Filip van België.

NPO 2, 21.05-22.00u.