In Mali vermoorde Belg was veiligheidsmedewerker EU-delegatie

De Belgische man die vannacht in Mali omkwam bij de aanslag in Mali was een veiligheidsmedewerker van de Europese delegatie in het land. Dat liet EU-buitenlandcoördinator Federica Mogherini vandaag weten. Naast de Belg kwamen nog minimaal vier andere mensen om het leven.

Malinese agenten komen aan bij het restaurant waar vannacht een aanslag werd gepleegd. Foto EPA / Alex Duval

De Belgische man die vannacht in Mali omkwam bij een aanslag in Mali was een veiligheidsmedewerker van de Europese delegatie in het land. Dat liet EU-buitenlandcoördinator Federica Mogherini vandaag weten. Naast de Belg kwamen nog minimaal vier andere mensen om het leven.

Mogherini, in Riga aanwezig bij een vergadering van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken, zei daarover tegen Reuters:

“Deze terroristische daad moedigt ons nog harder aan om de strijd met terrorisme in de regio aan te binden.”

Koenders geschokt door aanslag

De Belgische man kwam om het leven toen het restaurant waar hij at onder vuur werd genomen. Daarbij kwamen niet alleen hij, maar ook een Fransman en twee Malinezen om. De nationaliteit van het vijfde slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde vanmorgen al geschokt op de aanslag in de Malinese hoofdstad Bamako. ‘Het is ernstig dat dit nu in de hoofdstad plaatsvindt”, zei de bewindsman zaterdag tegen persbureau ANP. Nederland doet in Mali met circa 450 militairen mee aan een VN-missie.

    • Joost Pijpker