MVV klopt Fortuna in derby

MVV heeft vrijdagavond in de onderste regionen van de eerste divisie de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met ruime cijfers gewonnen. De ploeg uit Maastricht zegevierde in de uitwedstrijd met 3-0. De treffers kwamen op naam van de Belgen Davy Brouwers, Stef Peeters en Jordy Croux. FC Oss, dat zich vorige week verzekerde van de derde periodetitel, was met 3-2 te sterk voor FC Emmen. Voor de Brabantse bezoekers kwamen Teije ten Den, Justin Mathieu en Genaro Snijders tot scoren. De thuisploeg scoorde in de laatste minuten via Roland Bergkamp en Cas Peters. FC Oss, vorig jaar nog als één na laatste geëindigd, kwam in punten op gelijke hoogte met nummer vijf Emmen, dat over een beter doelsaldo beschikt. VVV-Venlo kwam als nummer zeven op twee punten van Emmen dankzij een overwinning van 3-0 bij Telstar. Melvin Platje, Abdelaziz Khalouta en Randy Wolters scoorden in de slotfase voor de Limburgers. (ANP)