Een beetje persoonlijk

Elke week vertelt iemand over zijn of haar eigenzinnige kledingstijl.

„Verschillende stijlen versterken het karakter van kledingstukken.”

Foto Jan Willem Kaldenbach

Lonneke Demoed (51), modeontwerper uit Arnhem, werkte achttien jaar voor modemerk The people of the Labyrinths en is nu bezig een eigen modelabel en lingerielijn op te zetten.

Fijne mix draagt u.

„Ik vind het het leukst om dingen met elkaar te combineren die allemaal een andere stijl hebben. Dat versterkt het karakter van kledingstukken juist. Ik vind ook dat je kleding een beetje persoonlijk moet maken. Als je een complete outfit van een ontwerper draagt, ben je een van de velen die een trend volgen.”

Waar koopt u uw kleren?

„Ik koop designermode, maar ik ben ook dol op rommelmarkten. Als ik voor het eerst in een stad ben, google ik eerst alle rommelmarkten en tweedehandswinkels en ga die dan een voor een af. Wat ik zo fijn aan dat circuit vind, is dat je er dingen tegenkomt die helemaal buiten de trend vallen, ook qua kleur en materiaal. Dat is voor mijn werk ook heel inspirerend.”

Hoe gaat het met uw eigen merk?

„Deze rok maakt deel uit van mijn eerste collectie. Maar het is ingewikkelder dan ik dacht om een bedrijfsstructuur op te zetten, dus het duurt nog even voor die te koop is. De lingerie kost ook veel tijd. Maar als het goed is, kan ik die deze zomer gaan verkopen.”

Wat voor lingerie wordt het?

„Om te beginnen alleen beha’s, voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Ik heb het zelf ook gehad. Ik droeg altijd La Perla, maar dat ging daarna niet meer. Er zijn al speciale beha’s voor vrouwen die zijn geopereerd, maar die vind ik niet mooi. Ze zijn vooral gemaakt om protheses goed vast te zetten. Die van mij hebben ingebouwde protheses die ervoor zorgen dat beide borsten gelijk zijn. En ze zijn veel lager uitgesneden , zodat je weer een V-hals aan kunt. Je hebt misschien geen welving meer, maar waarom zou je daarom je decolleté niet meer mogen laten zien?”

Milou van Rossum

    • Milou van Rossum