Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

‘Dingen beter maken is de rode lijn’

Jorien Weerdenburg

(34) is na een uitstapje van bijna twee jaar naar Solving Efeso, sinds 1 februari is weer terug bij haar oude werkgever: IG&H Consulting & Interim. Ze is nu Senior Manager.

1. Vanwaar deze stap?

Ik wilde terug naar IG&H, vanwege de sfeer binnen de organisatie, maar ook om de inhoud: grote veranderingsprojecten binnen de financiële dienstverlening spreken me aan.

2. Kruiwagen?

De partner waarvoor ik eerder werkte bij IG&H belde me: hij had een paar mooie projecten, waarvan hij dacht dat het iets voor mij kon zijn. Daar was ik het mee eens.

3. Eerste daad?

Hernieuwd kennis maken met de collega’s hier. Mijn ervaringen bij Solving Efeso hier toetsen, dat was meer gericht was op productieomgeving in plaats van financiële dienstverlening.

4. Nest?

Mijn vader heeft een technisch adviesbureau. Mijn moeder was vroeger basisschoollerares, maar helpt hem nu. Van mijn vader heb ik het gedrevene, van mijn moeder het behulpzame.

5. Studie?

Bedrijfskunde en daarna International Management bij CEMS, een samenwerkingsverband tussen bedrijven en universiteiten.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Dierenarts. Ik wilde dieren helpen. Dingen beter willen maken is een rode lijn in mijn carrière, maar ik kon niet tegen bloed.

7. Wat wilt u later worden?

Ik wil een boek schrijven. De ervaringen over veranderingen in organisaties binnen mijn werk vertalen naar een handboek.